Meistä

TeaHouse of Wehmais - Tee kuten haluat

Edistämässä Suomalaista teekulttuuria vuodesta 2010

TeaHouse of Wehmaisin tarina alkoi vuonna 2010 yrittäjämme Anna Grotenfelt-Paunosen perustaessa perinteisen englantilaisen teehuoneen Juvalle vanhan herraskartanon pihapiiriin. Alusta asti teehuoneen toiminnassa korostui korkea laatu, lämmin asiakaspalvelu sekä vahvasti ympäristöystävälliset ja vastuulliset arvot. Vuosien varrella TeaHouse of Wehmaisin maine kasvoi ympäri Suomen ja vuonna 2020 TeaHouse of Wehmais avasi ovensa uudistuneena teehuone-bistrona, jossa tee ja ruoka kohtaavat aivan uudella tavalla. Vuonna 2023 aloitimme jälleen uuden luvun TeaHouse of Wehmaisin tarinassa, kun TeaHousen ravintolatarjonta siirtyi Joroisiin osaksi uutta PihlasResorttia ja TeaHouse of Wehmaisin tarina jatkui Wehmaassa teehuoneena.

Tänä päivänä me - TeaHouse of Wehmaisissa keskitymme luomaan asiakkaillemme monipuolisia tee-elämyksiä sekä paikan päällä Wehmaisissa että muualla. Löydä suosikkisi yli sadan laadukkaan teen valikoimasta ja herkuttele eri teekulttuurien upeilla makeilla ja suolaisilla herkuilla. Intohimomme on edelleen teen monipuolinen käyttö ja sen myötä teekulttuurin kehittäminen Suomessa. Teehuoneen lisäksi TeaHouse of Wehmaisin toiminta pitää sisällään tee- ja herkkumyymälän Wehmaassa sekä teeverkkokaupan.

Sijaitsemme vehreässä Itä-Suomessa, Juvalla, vanhan herraskartanon pihapiirissä, tilan vanhassa hevostallissa. 1800-luvun puolivälissä rakennetun tallirakennuksen jykevät hirret ja pihapiirin vanhanajan tuntu luovat ainutlaatuisen tunnelman TeaHousessa vierailevalle. Herraskartano toimii nykyään luomumaitotilana ja tilan toiminta näkyy ja kuuluu TeaHousen ympärillä. Varsinkin kesäaikaan pihapiirissä vieraileva voi tutustua Wehmaisin asukkeihin kuten luomulehmiin, -vuohiin ja kanoihin.

Osa Saimaa Gastronomy -perhettä

Saimaa Gastronomy on neljän intohimoisen lähiruoan rakastajan yritysverkosto, johon kuuluvat TeaHouse of Wehmaisin lisäksi Tertin Kartano Mikkelissä, Sahanlahti Resort Puumalassa ja PihlasResort Joroisissa. Saimaa Gastronomy -yrityksiä yhdistää rakkaus Saimaata ja sen ainutlaatuista luontoa kohtaan. Kaikissa kohteissa arvostetaan paikallisia puhtaita lähiraaka-aineita sekä pientuottajien tuotteta. Maittavat menut rakentuvat kausituotteiden ympärille ja pöytien antimet vaihtuvatkin vuodenaikojen mukaan. Yhteisissä teemaviikonlopuissa jokaisessa Saimaa Gastronomy -kohteessa omanlaista teemaohjelmaa, herkullisia kattauksia ja mukavaa ostettavaa itselle ja lahjaksi. Saimaa Gastronomy-verkoston teemaviikonloput ovat voittaneet Suomen paras ruokamatkailutuote -palkinnon vuonna 2019.

TeaHouse of Wehmaisissa tapahtuu:

Tilaa TeaHouse of Wehmais-uutiskirje

Uutiskirje sisältää tietoa ajankohtaisista tapahtumista ja tarjouksista sekä erilaisia vinkkejä teen ja ruuan maailmasta.

TeaHouse of Wehmais somessa