Navigation close button

TeaHouse of Wehmais

Suomen elämyksellisen teehuone & bistro

 

TeaHouse of Wehmaisin tarina alkoi vuonna 2010 yrittäjän Anna GrotenfeltPaunosen perustaessa perinteisen englantilaisen teehuoneen sukukartanon pihapiirissä sijaitsevaan vanhaan hevostalliin. Vuonna 2018 Anna valmistui teesommelieriksi, jolloin yrittäjän intohimo teen ja ruuan yhdistämiseen vahvistui entisestään. Vuosien varrella teehuone on hankkinut vannoutuneita ystäviä läheltä ja kaukaa, sekä saanut useita arvostettuja tunnustuksia mm. Suomen paras ruokamatkailukohde -tittelin vuonna 2019.

10-vuotis syntymäpäivän kunniaksi kesäkuussa 2020 TeaHouse of Wehmais avasi ovensa uudistuneena – teehuone & bistrona. Uudistus toi mukanaan mm. uudet tilat ja sisustuksen sekä uuden laajemman menun. Uudistuksessa entinen englantilainen maaseuturomantiikka antoi tilaa vanhaan tilaan saumattomasti istuvalle ja persoonalliselle skandinaavis-ranskalaiselle bistrotunnelmalle. Jatkossa TeaHouse of Wehmais keksittyy entistä vahvemmin teehen ja eri teekulttuureihin ja niiden yhdistämiseen paikallisista, laadukkaista raaka-aineista valmistettuun ruokaan ja leivonnaisiin.

Teehuoneella on ympärivuotisesti noin 60 asiakaspaikkaa ja kesällä paikkoja on myös puutarhassamme. Lisäksi rakennuksessa on erillinen kokous- ja juhlatila Ylisen Sali, josta löytyy 80 asiakaspaikkaa.

Herkkuja paikallisista raaka-aineista

Päivittäin vaihtuva menumme koostuu kolmen ruokalajin Wehmais Menusta, päivän keitosta sekä päivän salaatista. Useissa ruuissa käytetään teetä raaka-aineena ja teesommelierimme on valinnut suositusteet kaikille annoksille. Lisäksi listalta löytyy erilaisia teekattauksia sekä yksittäisiä suolaisia ja makeita herkkuja. Laajan teelistamme lisäksi tarjolla on myös omia teecocktailejamme, luomu limppareita, pienpanimoiden oluita ja siidereitä sekä viinejä maailmalta.

Valmistamme lähes kaikki tarjottavat tuotteet itse, joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta ja teemme mahdollisimman paljon yhteistyötä lähialueen tuottajien kanssa sekä käytämme luomutuotteita. Luomukäyttöasteemme vaihtelee 70- 85% riippuen vuodenajasta ja tuotteiden saatavuudesta. Portaat luomuun –järjestelmässä olemme ylimmällä portaalla ja meidät on luokiteltu 3 tähden luomuravintolaksi.

Teesommelier

Yrittäjämme Anna Grotenfelt-Paunonen on yksi Suomen harvoista teesommeliereista ja hän on henkilökohtaisesti valinnut jokaisen teelaadun, jota tarjoilemme ja myymme.

Deli&Deco

TeaHousen kanssa samassa rakennuksessa sijaitsee Wehmais Deli&Deco -kivijalkamyymälä, jonka valikoimissa on paikallisten tuottajien ruokatuotteita, laaja valikoima luomutuotteita sekä sisustustuotteita, joita ei löydy muualta Suomesta. TeaHouse of Wehmaisin laaja teevalikoima löytyy myös valikoimista.

Deli&Decon verkkokauppa palvelee osoitteessa: www.delianddeco.fi

Tilaisuudet

Tallirakennuksemme yläkertaan olemme kunnostaneet ainutlaatuiset kokous- ja juhlatilat, Ylisen Sali.

Wehmais - herraskartanon pihapiiri

Wehmaisin herraskartanon pihapiirissä toimii useita yrityksiä. Itse kartano sekä luomumaitotila on Grotenfelt suvun omistuksessa oleva vanha herraskartano.

Instagram