Navigation close button

TeaHouse of Wehmais

TeaHouse of Wehmais

TeaHouse of Wehmais on Suomen elämyksellisin teehuone, jonka intohimona on teen, ruuan ja leivonnaisten monipuolinen yhditäminen ruoka- että teetrendejä seuraten. Sijaitsemme Itä-Suomessa, Juvalla, vanhan herraskartanon pihapiirissä, tilan vanhassa tallirakennuksessa.

Vuonna 2010 TeaHouse of Wehmais aloitti toimintansa perinteisenä englantilaisena teehuoneena. Kesäkuussa 2020 uudistettu TeaHouse of Wehmais avaa ovensa uudella konseptilla. Jatkossa teehuoneen keksittyy entistä vahvemmin teehen ja eri teekulttuureihin ja niiden yhdistämiseen paikallisista, laadukkaista raaka-aineista valmistettuun ruokaan ja leivonnaisiin.

Teehuoneella on ympärivuotisesti noin 60 asiakaspaikkaa ja kesällä paikkoja on myös puutarhassamme. Lisäksi rakennuksessa on erillinen kokous- ja juhlatila Ylisen Sali, josta löytyy 80 asiakaspaikkaa.

Luomu ja eettisyys

Valmistamme lähes kaikki tarjottavat tuotteet itse, joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta ja teemme mahdollisimman paljon yhteistyötä lähialueen tuottajien kanssa sekä käytämme luomutuotteita.

Luomukäyttöasteemme vaihtelee 70- 85% riippuen vuodenajasta ja tuotteiden saatavuudesta. Portaat luomuun –järjestelmässä olemme ylimmällä portaalla ja meidät on luokiteltu 3 tähden luomuravintolaksi.

Teesommelier

Yrittäjämme Anna Grotenfelt-Paunonen on yksi Suomen harvoista teesommeliereista ja hän on henkilökohtaisesti valinnut jokaisen teelaadun, jota tarjoilemme ja myymme.

 

Deli&Deco

TeaHousen kanssa samassa rakennuksessa sijaitsee Wehmais Deli&Deco -kauppa, jonka valikoimissa on paikallisten tuottajien ruokatuotteita, laaja valikoima luomutuotteita sekä sisustustuotteita, joita ei löydy muualta Suomesta.

 

Tilaisuudet

Tallirakennuksemme yläkertaan olemme kunnostaneet ainutlaatuiset kokous- ja juhlatilat, Ylisen Sali.

 

Wehmais - herraskartanon pihapiiri

Wehmaisin herraskartanon pihapiirissä toimii useita yrityksiä. Itse kartano sekä luomumaitotila on Grotenfelt suvun omistuksessa oleva vanha herraskartano.

Instagram