Navigation close button

TeaHouse of Wehmais

TeaHouse of Wehmais on teehuone bistro,
jossa tee ja ruoka kohtaavat aivan uudella tavalla.

 

TeaHouse of Wehmais on teehuone-bistro, joka on erikoistunut monipuolisiin tee-elämyksiin ja laadukkaaseen teevalikoimaan. Intohimomme on teen monipuolinen käyttö innovatiivisella tavalla ja sen myötä kotimaisen teekulttuurimme kehittäminen Suomessa. Ranskalais-skandinaavisesti sisustetuissa tiloissamme yhdistämme paikallisesti tuotetut, herkulliset raaka-aineet ja teesommelierimme valitsemat laadukkaat teet ainutlaatuiseksi elämykseksi. Yrittäjämme Anna Grotenfelt-Paunonen on yksi Suomen harvoja teesommeliereja ja hän on henkilökohtaisesti valinnut sekä laajan teevalikoimamme, että ruokiemme kanssa tarjottavat teet. Keittiömme kauniit annokset yhdistyvät teen kanssa aivan uudenlaiseksi makuyhdistelmäksi ja tarjoavat täysin ennenkokemattoman elämyksen vierailijoillemme.

Sijaitsemme vehreässä Itä-Suomessa, Juvalla, vanhan herraskartanon pihapiirissä, tilan vanhassa hevostallissa. 1800-luvun puolivälissä rakennetun tallirakennuksen jykevät hirret ja pihapiirin vanhanajan tuntu luovat ainutlaatuisen tunnelman TeaHousessa vierailevalle. Herraskartano toimii nykyään luomumaitotilana ja tilan toiminta näkyy ja kuuluu TeaHousen ympärillä. Varsinkin kesäaikaan pihapiirissä vieraileva voi tutustua Wehmaisin asukkeihin kuten luomulehmiin, -vuohiin ja kanoihin.

TeaHousen yhteydessä sijaitsee sisustus- ja herkkukauppa Wehmais Deli&Deco, jonka valikoimista löytyy kaikki TeaHousen yli 100 teelaatua. Lisäksi myynnissä on teen oikeaoppiseen hauduttamiseen tarvittavia välineitä, TeaHousen keittiön ja leipomon ihania herkkuja, paikallisia ruokatuotteita sekä ihania, erilaisia sisustus- ja lahjatavaroita.

Kaikessa yrityksemme toiminnassa näkyvät vahvat arvomme. Käytämme ruoassamme niin paljon luomutuotteita mitä saatavuus ja sesongit mahdollistavat ja sen lisäksi valitsemme käytössämme olevat raaka-aineet ja tuotteet eettisyyden, ympäristöystävällisyyden sekä kotimaisuuden perusteella.

Herkkuja paikallisista raaka-aineista

TeaHouse of Wehmaisissa laadukkaista, kotimaisista raaka-aineista valmistettu herkullinen ruoka ja suloiset leivonnaiset yhdistyvät teen kanssa aivan uudenlaiseksi makuyhdistelmäksi ja tarjoavat täysin ennenkokemattoman elämyksen vierailijoillemme.

Syksyn menumme koostuu päivittäin vaihtuvasta lounasmenusta, perjantai-illan kolmen ruokalajin menusta sekä viikonlopun À la carte -menusta. Suosittu Afternoon Tea -kattaus on syksyllä 2.9. alkaen saatavilla ennakkovarauksesta, mutta Cream Tea -kattaus on tarjolla jatkuvasti. Laajan teelistamme lisäksi tarjolla on myös omia teecocktailejamme, luomu limppareita, pienpanimoiden oluita ja siidereitä sekä viinejä maailmalta.

Valmistamme lähes kaikki tarjottavat tuotteet itse, joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta ja teemme mahdollisimman paljon yhteistyötä lähialueen tuottajien kanssa sekä käytämme luomutuotteita. Luomukäyttöasteemme vaihtelee 70- 85% riippuen vuodenajasta ja tuotteiden saatavuudesta. Portaat luomuun –järjestelmässä olemme ylimmällä portaalla ja meidät on luokiteltu 3 tähden luomuravintolaksi.

Deli&Deco

TeaHousen kanssa samassa rakennuksessa sijaitsee Wehmais Deli&Deco -kivijalkamyymälä, jonka valikoimissa on paikallisten tuottajien ruokatuotteita, laaja valikoima luomutuotteita sekä sisustustuotteita, joita ei löydy muualta Suomesta. TeaHouse of Wehmaisin laaja teevalikoima löytyy myös valikoimista.

Deli&Decon verkkokauppa palvelee osoitteessa: www.delianddeco.fi

Instagram

Instagram has returned invalid data.